Vam arribar per quedar-nos i ens quedem

— 17 Juny 19

Vam arribar per quedar-nos i ens quedem. Ens quedem gràcies als 653 vots que el dia 26 de maig, van tornar a donar la seva confiança a la nostra formació.

El nostre objectiu era i és guanyar. Guanyar en:

  • Democràcia directa. Perquè volem que la ciutadania participi directament en la presa de decisions rellevants de Solsona. Creiem en les persones i el seu esperit crític.
  • Sostenibilitat. Perquè creiem que calen impulsar polítiques que permetin el sosteniment del planeta i de la vida present i futura, que fomentin el decreixement del consum energètic i material.
  • Feminisme. Perquè considerem que cal incoporar la prespectiva feminista, de gènere i antiracista a totes les actuacions i polítiques municipals, per assolir una ciutat igualitària, justa i més respectuosa.
  • Sobiranies. Per recuperar la capacitat de decidir en els diversos àmbits de la vida, i avançar cap a formes de propietat municipal, cooperativa o comunal.
  • Transparència i bon govern de la institució. Perquè creiem que cal adequar els serveis municipals, els procediments administratius i els RRHH de l’Ajuntament a les necessitats i demandes de la ciutadania.
  • Redistribució. Perquè volem mecanismes redistributius de la riquesa, que garanteixin que totes les persones puguin desenvolupar la seva vida en plenitud.

Per aquest mandat, mantenim el compromís, i creiem que la feina feta ens avala, de dur a terme una oposició constructiva, per sobre d’interessos partidistes, amb generositat en aquells aspectes que valorem positius per la ciutadania, i oposició implacable en tot allò que no ens satisfaci o no ens agradi.

Temes com l’habitatge, la recollida selectiva porta a porta, el centre sanitari, la cohesió social, el feminisme, han estat en boca de tots els partits. És responsabilitat de tots els regidors i regidores, tan del govern com de l’oposició, que això no es quedi només en paraules sinó que es tradueixi en fets reals, en polítiques reals. A nosaltres ens hi trobareu, amb les mànigues arremangades per treballar-hi, des del carrer i des de la institució.

Amb aquest esperit, hem votat a favor de la investidura del candidat d’ERC. Ahir ja vam anticipar que l’assemblea local d’ApS-CUP havia acordat emetre dos vots afirmatius al Ple d’investidura a favor de l’ara ja alcalde, David Rodriguez, a canvi del compromís d’ERC d’elaborar un cens d’habitatges buits i un pla per activar aquest immobiliari, reservant la partida pressupostària necessària per portar-ho a terme.

El nostre compromís amb les polítiques de justícia i transformació social és absolut i, sobretot, com dèiem està per sobre del partidisme propi de la vella política.

Finalment, avui, el dia que es constitueixen els ajuntaments de tot el país, no podem deixar la paraula sense tenir un record per als polítics i activistes socials presos i a l’exili. La setmana que s’ha pronunciat el “vist per sentència” del judici de la vergonya, del judici farsa, des del municipalisme hem de reivindicar la defensa del dret a protesta, i òbviament la defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya i dels PPCC.

ApS-CUP, reafirma, ara i aquí, el seu compromís per mantenir des del carrer, el nostre lloc bo, i des de la institució, la lluita per la independència dels PPCC.

Visca la Terra!