La CUP tindrà un lloc a la Comissió de Govern del Centre Sanitari

— 10 Juliol 19

Repensar el model de gestió de l’hospital és una de les prioritats de l’organització política i és per això que dilluns passat va votar a favor de la candidata d’ERC, tal com ja havia anunciat

Dilluns passat es va celebrar el Ple de constitució del nou Consell Comarcal del Solsonès i la CUP, mitjançant la persona que la representa a la institució, Òscar Garcia, va votar a favor de la candidata a la presidència que havia presentat ERC, Sara Alarcón, una decisió que l’organització política ja havia anunciat. A canvi, la CUP tindrà representació a la Comissió de Govern del Centre Sanitari del Solsonès.

Per a l’organització política, que ara té tres assemblees a la comarca (Solsona, Lladurs i Guixers), és molt important fomentar un canvi en el model de gestió del Centre Sanitari per assegurar un bon servei a les persones. «El servei actual segueix un model caduc que no funciona correctament. L’hem de repensar i hi hem d’implicar les institucions competents en gestió sanitària», va remarcar Garcia durant el Ple de constitució. I va alertar que el a la presidenta proposada per ERC no és un acord de governabilitat, sinó que la CUP continuaria treballant per un canvi real a la comarca, tal com va fer la darrera legislatura.

Aquest, però, no és l’únic tema que la CUP vol abordar els propers quatre anys al Consell Comarcal. Així, una altra qüestió cabdal és la gestió de residus, que ha de fomentar les «3 r»: reduir, reutilitzar i reciclar. El proper pas és canviar el sistema de recollida selectiva i la CUP veu una oportunitat en la gestió directa del centre de tractament de residus comarcal.

A més, l’organització política proposa augmentar el suport als municipis, vetllar pels menjadors escolars, garantir l’accés a l’habitatge, reorganitzar el personal del Consell Comarcal, defensar el patrimoni davant de les immatriculacions i millorar les comunicacions comarcals. I en l’àmbit territorial, alerta que cal actuar de manera urgent en la gestió forestal, així com en les polítiques agràries i en el despoblament rural.

Garcia va explicar dilluns que la CUP continua tenint una sola persona al Consell Comarcal, però va assegurar: «Venim amb més força, la força de tenir dues assemblees noves, a Lladurs i a Guixers, i un nou regidor a la comarca, a Guixers».

I va aprofitar el Ple de constitució del Consell Comarcal per a posar en evidència «un mecanisme electoral pervers que permet que persones designades a dit pels partits polítics de torn ocupin un lloc en aquesta institució i que no deixa que la ciutadania ens pugui escollir a partir d’un projecte polític». Com a conclusió, va apostar per un canvi al Consell Comarcal perquè es converteixi en una mancomunitat de serveis efectiva i igualitària per a tots els municipis de la comarca, i perquè treballi amb «transparència i honestedat».