La CUP s’absté en els pressupostos Consell Comarcal del 2017

— 28 Novembre 16

La formació considera que els comptes venen determinats en gran part per subvencions finalistes i lamenta que només hagi disposat d’una setmana per debatre’ls.

Tal com va fer ja en els comptes del 2016, Alternativa per Solsona – CUP s’ha abstingut en la votació dels pressupostos pel 2017 del Consell Comarcal del Solsonès, el Centre Sanitari i el Patronat de Turisme. La CUP considera que són uns pressupostos continuistes i que no hi ha arguments suficients per votar en contra, tot i mostrar-se crítics en alguns punts.

Les partides més criticades són les retribucions dels òrgans de govern (59.000€) i del personal directiu (70.000€), que la formació continua considerant excessives. D’altra banda, la formació lamenta no haver rebut encara la informació relativa als llocs de treball del Consell Comarcal per poder analitzar les despeses en personal. També considera insuficient el retorn del 25% de la paga de 2012 als treballadors de l’ens, tot i complir l’acord entre treballadors i govern, i recorda que encara resta pendent el 50% d’aquesta i el 100% de la del 2013. A més acusa al govern de falta de diàleg amb els treballadors. La formació remarca que aquest any s’ha creat la comissió de valoració de costos dels serveis que ofereix el Consell Comarcal al Centre Sanitari, i que caldrà estudiar i valorar-ne els resultats per tal d’ajustar els costos del centre.

ApS-CUP valora positivament els ajustos en despeses de subministraments (-1.600€ en combustible, -1.250€ en material d’oficina, -4.200€ en comunicacions telefòniques), en despeses financeres (-2900€ en interessos) i en passius financers (-5.125 € amortització de préstecs). Finalment tot i veure amb bons ulls la proposta de participació ciutadana de l’equip de govern, la formació remarca que no hi ha un pressupost assignat i les partides queden subjectes a la disponibilitat d’ajudes d’altres ens.