La CUP engega una campanya per promoure joc no sexista

— 10 Desembre 18

Sota el lema “Juguem en igualtat” es vol sensibilitzar sobre la importància de no fer diferències entre nenes i nens a l’hora de jugar.

Alternativa per Solsona – CUP impulsa una campanya per lluitar contra els estereotips de gènere en el joc. Jugar és la manera que tenen els infants d’aprendre i conèixer el món. Per això és important treballar perquè els rols que assumeixen nenes i nens quan juguen no siguin sexistes ni discriminatoris.

La formació reivindica que els infants puguin escollir lliurement jocs i joguines  independentment del seu gènere. No es tracta d’obligar als nens a jugar amb nines ni de prohibir les cuinetes a les nenes, es tracta de no condicionar ni limitar.

D’altra banda, la CUP també destaca la importància d’optar per joguines que reflecteixin la diversitat que ens trobem en la societat. A més, convida a buscar jocs que potenciar sentiments i afectes en els infants, i a fomentar els jocs on puguin aprendre a cooperar i respectar-se. En aquest sentit, demana evitar les joguines violentes.