Comunicat Festa Major 2019

— 08 Setembre 19

Ens agrada la Festa. Celebrem la Festa Major, des del primer al darrer dia. Gaudim amb els preparatius i amb la participació en aquells actes que, malgrat no sortir al programa, també son Festa Major, com els que organitza la Fura, especialment el del dia 10 de setembre.

No obstant això,  no podem deixar de ser crítics amb l’equip de govern de l’Ajuntament que a voltes sembla més preocupat per les formes i l’aparença que pel fons.

Tal i com hem fet públic en diverses ocasions, Alternativa per Solsona-CUP (ApS-CUP) reclama/aposta per la laïcitat de la Festa Major. No és aquest el moment per esplaiar-nos en aquesta qüestió, ja el trobarem i ho farem, però sí per fer notar que la no limitació de l’ombra de l’església en alguns actes de la Festa Major fa que representants públics, com els regidors d’ApS-CUP, ens en sentim exclosos. És el cas de l’exhibició dels ballets a la plaça major dels dies 8 i 9 de setembre. Més enllà de si cal tarima o no en cal pels representants institucionals, debat que també caldria afrontar en un altre moment, per nosaltres és obvi que en aquest acte, que compta amb la presència dels representants municipals i altres institucions, NOMÉS HI HAURIEN D’ASSISTIR AQUESTS, sense la invitació dels representants religiosos, la presència dels quals s’hauria de circumscriure exclusivament als actes confessionals de la festa.

L’equip de govern de l’Ajuntament, un any més, desoint la nostra opinió, ha convidat a la plaça el Bisbe de Solsona. Per aquest motiu, i davant l’anunciada presència d’aquest als ballets tradicionals amb la corporació municipal, per coherència, la regidora i el regidor d’ApS-CUP no ocuparan el seu lloc en la tarima de representants institucionals, deixant buides les seves dues cadires.

Tot i així, SEREM A LA PLAÇA. Serem a la rotllana. Serem defensant les nostres idees, amb la convicció que tradició i renovació són compatibles i necessàries en una societat com la nostra, diversa i que vol i ha de ser inclusiva.

Així mateix, tampoc assistirem al dinar que l’Ajuntament organitza per les regidores i regidors, i les seves parelles, el dia 9 de setembre, com tampoc al dinar del dia 8 de setembre amb el President de la Diputació de Lleida, al qual s’hi ha convidat entre d’altres, als portaveus dels grups municipals.