Carta al president Quim Torra

— 09 Setembre 19

A l’atenció del senyor Quim Torra i Pla, president de la Generalitat de Catalunya

Benvolgut senyor president, des del Grup Municipal d’Alternativa per Solsona – CUP volem fer-vos arribar un seguit de reflexions relacionades amb la situació política actual del país i amb les actuacions del Govern que vostè presideix.

La primera d’aquestes reflexions està relacionada amb la repressió continuada que està patint el moviment independentista. En aquests moments, desenes de persones, entre les quals hi ha en Josep, un veí d’aquesta comarca, estan inmerses en processos judicials iniciats a instàncies dels Mossos, policia que dirigeix el vostre company Miquel Buch, per haver participat en les mobilitzacions en les quals vós heu cridat a participar. És immoral i esperpèntic que un govern format per dos partits que tenen persones injustament empresonades i exiliades apliqui repressió política contra aquestes persones, moltes de les quals són votants vostres, que lluiten per la mateixa causa i que surten al carrer per defensar els vostres companys, sobretot tenint en compte que en alguns dels casos, com ara el del nostre veí, el vostre Govern s’hi presenta com a acusació particular. Us exigim que es retirin aquestes acusacions, que tenen com a objectiu enviar més independentistes a la presó, i que atureu la política repressiva que s’està dirigint des del Departament d’Interior, i que, per tant, prengueu les mesures que siguin necessàries.

La segona de les reflexions està relacionada amb la situació política actual del país, de la complexitat de la qual de ben segur vostè és conscient. El moviment independentista viu immers en una desorientació i en una picabaralla interna constant, derivada en bona part de la lluita entre els dos principals partits per dominar aquest espai polític. Sabem que no sols depèn de vós, però us demanem que feu tot el possible per a reencaminar aquesta deriva. L’independentisme és plural i divers, i les crides a una unitat buida són tan inútils com inviables. Cal recuperar la iniciativa que vam tenir en el seu moment per a preparar un nou embat, tot intentant ser més i corregint els errors que van fer que l’octubre del 2017 no tingués el resultat que se n’esperava. Cal seriositat, diàleg entre les parts i voluntat d’entesa, perquè hem de ser conscients que necessitem ser encara més, però per a aconseguir això hem de fer més. Els processos polítics com el nostre no són fàcils ni acostumen a ser curts, però sí que hi ha un element indispensable si volem reeixir, la ferma determinació a no claudicar i la tenacitat de voler anar fins al final.

Us agraïm la vostra atenció i esperem que gaudiu de la nostra Festa Major tal com fem nosaltres.

Atentament,

Alternativa per Solsona – CUP