Feina feta

Tota la informació sobre el que fem

 • 21 gener 18

  Cap a un Pla de la Cultura a Solsona

  El present document és un punt de partida, una fotografia de l’estat actual de la cultura a Solsona. A la vegada, també aporta unes quantes propostes per començar a treballar. L’estudi es centra en les activitats culturals que van tenir lloc a la ciutat durant el 2016. Som conscients doncs, que deixa de banda elements […]

 • 05 juny 17

  Proposta sobre les declaracions del bisbe de Solsona

  Valoració del comunicat i la roda de premsa de l’Alcalde El passat dilluns, 29 de maig, l’alcalde, a través d’una roda de premsa i un comunicat, va fer pública la posició de l’equip de govern de l’Ajuntament -i per extensió dels grups municipals d’ERC i el PSC- sobre les declaracions homòfobes del bisbe de Solsona, […]

 • 07 març 17

  Mapa de barreres arquitectòniques

  Alternativa per Solsona – CUP ha presentat al consistori un informe on es recullen més de 100 barreres arquitectòniques detectades als carrers de Solsona. Tots els punts van ser identificats pels participants en una caminada, oberta a tota la ciutadania, que va tenir lloc el passat 22 d’octubre. També s’ha createl web alternativapersolsona.cat/barreres que permet […]

 • 16 novembre 16

  Proposta de millora de Solsona FM

  Lines d’actuació i propostes de millora del funcionament de SolsonaFM per part del grup municipal d’Alternativa per Solsona-CUP.

 • 25 agost 16

  Instància sobre els concerts al núcli antic

  El dia 30 d’agost el nostre grup municipal va ser convocat a una reunió per tractar el tema dels concerts al nucli antic. Per assistir a la reunió amb coneixement de causa vam sol·licitar disposar abans de la reunió de la següent informació: Número de peticions, tipus d’activitat nocturn sol·licitada i nom del sol·licitant, durant […]

 • 29 juliol 16

  Moció per a instar a la Diputació de Lleida a modificar els criteris d’assignació dels projecte FEDER

  Moció presentada per ApS-CUP i aprovada pel ple municipal (amb l’obstenció de CIU) que insta a la Diputació de Lleida a modificar els criteris d’assignació dels projecte FEDER per l’operació “Forest4local” ja que el Solsonès ha quedar exclòs de l’esmentada convocatòria.

 • 29 juliol 16

  Moció per a l’ús d’aliments de pròximitat en actes de l’Ajuntament

  Moció presentada per ApS-CUP i aprovadar per unanimitat que obliga al consum de productes de proximitat en els actes organitzats per l’ajuntament sense un increment de cost dels mateixos.

 • 27 maig 16

  Proposta per a l’obertura dels lavabos públics de la Plaça del Camp

  ApS-CUP va voler presentar una moció per tal d’instar al govern a obrir durant tot l’any els lavabos públics de la Plaça del Camp. Finalment, després de negociar-ho amb el govern, es va aprovar una modificació de la moció originar per tal d’obrir-los durant els 3 mesos d’estiu com a prova pilot.

 • 27 maig 16

  Moció sobre la participació de l’Ajuntament en actes confessionals de Corpus

  Moció presentada per ApS-CUP per tal que l’Ajuntament de Solsona no estigui representat a través dels seu alcalde o alcaldessa i dels seus regidors i regidores a la processó de Corpus i no hi participin en comitiva, Revisar i adequar l’article 12 del Reglament de Protocol, Honors i Distincions de l’Ajuntament de Solsona  i Instar […]

 • 11 maig 16

  Projecte polític 2016-2019

  Des d’Alternativa per Solsona – CUP hem volgut transformar el programa polític que els ciutadans van votar a les darreres eleccions en una guia de treball durant la legislatura. Per això hem definit 60 projectes dividits en quatre grans eixos: participació, economia, ciutadania i urbanisme.

 • 15 abril 16

  Proposta de millora del funcionament del Consell d’Infants i Adolescents

  Proposta de millora del funcionament actual dels consells d’infants i adolescents de Solsona a partir d’una proposta de modificació del reglament que es va elaborar a partir d’un grup de treball amb participació de ciutadans de Solsona interessants en el tema.

 • 10 abril 16

  InfoCUP #1 | Abril 2016

  Parlem sobre les mocions presentades, la proposta de millora de l’IBI, la participació als plens, el grups de treball que hem iniciat i les reunions amb entitats que hem fet.

 • 19 març 16

  Guia per a moviments socials, entitats, col·lectius i persones a títol individual

  Aquesta guia pretén aportar una eina als moviments socials, entitats i col·lectius de la ciutat que volen fer sentir la seva veu dins de l’Ajuntament, així com facilitar-los l’accés a tot tipus d’informació i difusió institucional.

 • 29 gener 16

  Moció per a la instal·lació de calderes de biomassa en edificis municipals

  Moció presentada per ApS-CUP i aprovada pel ple de l’ajuntament de Solsona per la redacció d’un estudi de viabilitat sobre la implementació de calderes e biomassa forestal en edificis públics del municipi de Solsona.

 • 26 gener 16

  Moció per al foment de la participació ciutadana als plens

  Moció presentada per ApS-CUP i aprovada pel ple municipal per permetre al participació ciutadana i de les entitats en el ple municipal.

 • 27 novembre 15

  Mució en suport als camps de refugiats saharauis

  Moció de suport als camps de refugiats saharauis per les pluges torrencials del mes d’octubre presentada per ApS-CUP i aprovada pel ple de l’ajuntament de Solsona.

 • 20 novembre 15

  Prec perquè l’Ajuntament proposi treballs de recerca als alumnes de batxillerat

  Durant el ple es va fer un prec a la regidora d’educació per tal que l’ajuntament fos proactiu proposant treballs de recerca als alumnes de batxillerat de Solsona sobre temàtiques amb interès municipal. El govern va entomar el prec i es va ratificar al consell municipal d’educació (18/04/16).

 • 29 octubre 15

  Moció sobre la corba del cementiri

  A proposta d’ApS-CUP el ple de l’ajuntament de Solsona va aprovar una moció per la millora urbanística del carrer Pedraforca i l’Avinguda Sant Bartomeu, a l’altura del Cementiri de Solsona, fins la carretera de Sant Llorenç de Morunys per la Llosa del Cavall.

 • 02 setembre 15

  Instancia per una Festa Major laica

  El 2 de setembre vam presentar una instància demanant que la comitiva de la corporació municipal que participa en alguns els actes tradicionals de la Festa Major estigui integrada exclusivament per representants públics civils, ja que entenem que en una societat democràtica el fet religiós ha d’estar desvinculat dels poders dels poders públics i ha […]

 • 31 juliol 15

  Instància per a disposar de la documentació del ple amb temps suficient

  El grup municipal d’Alternativa de Solsona-CUP va sol·licitar poder avançar 8 dies la convocatòria de la reunió informativa de portaveus per tal de poder tenir la documentació del ple amb temps suficient per tal de portar a terme de manera correcta la feina que ens han encomanat els nostres conciutadans a les urnes com a […]