Té sentit prohibir les parades de les entitats per Sant Jordi?

— 21 Abril 21

Enguany es preveu, de nou, un Sant Jordi atípic, no sols per la pandèmia sinó també perquè les entitats de Solsona no podran ser al carrer fent parades. Així ho ha estipulat l’Ajuntament de Solsona, a l’hora d’aplicar les recomanacions del Procicat per a aquesta diada. Tots som conscients que el Covid19 ha afectat molts àmbits de les nostres vides i de la nostra societat, i que cal seguir fent esforços per frenar-ne la transmissió, ara bé, també caldria valorar si una política és eficient tant sols per ser més restrictiva.

Les entitats, que han passat per enormes dificultats durant el darrer any, són un puntal de la vida social i cultural del poble. Negar-los la possibilitat de visibilitzar-se i autofinançar-se després d’un any de tenir-ho tot aturat és un obstacle més en la seva lluita per tirar endavant malgrat tot. La de Sant Jordi és una diada que es viu a l’aire lliure i amb una correcta distribució de les parades per evitar aglomeracions s’hauria pogut celebrar amb la relativa normalitat que el moment permet. De fet aquest restricció provocarà inevitablement més aglomeracions als pocs punts de venda de llibres i de roses que hi haurà, de manera que pot acabar sent fins i tot contraproduent.

Des de la CUP emplacem a l’Ajuntament a reflexionar sobre la utilitat de la mesura presa i l’afectació que pot tenir pel teixit social de la ciutat. Per altra banda, havent vist els intents per limitar les parades de les entitats dels anys previs a la pandèmia, temem que aquesta restricció, que ara serà assumida amb responsabilitat, senti un precedent que s’allargui un cop recuperem la normalitat.