07 setembre 15

Solsona amb els refugiats

Milers de persones refugiades i migrants arriben a Europa, o fins i tot moren pel camí, fugint de conflictes armats i de la precarietat que hi ha en els seus països d’origen. Aquesta realitat, però, no és nova sinó una tendència que des del 2013 ha anat en augment fruit dels conflictes dels països de la riba del Mediterrani i de la mateixa Europa: Síria, Afganistan, Ucraïna… Per a la plataforma, una persona refugiada és tota aquella que es veu obligada a marxar del seu país per raons bèl·liques, econòmiques, d’orientació sexual o qualsevol altra vulneració de drets que posi en perill la seva vida. Actualment la situació és crítica i per això exigim als governs que hi posin solucions. La societat civil exigeix als municipis d’arreu del territori que compleixin amb la seva responsabilitat en la protecció dels drets humans i que, com a administració més pròxima a la ciutadania, es comprometin a garantir el dret a asil i a donar solucions a la situació de vulnerabilitat de moltes persones sigui quina sigui la seva condició administrativa.

(Fragment de la convocatòria d’STOP MARE MORTUM per demanar la creació d’una xarxa de municipis acollidors de persones refugiades a Catalunya)

Davant de la crisi humanitària actual, des d’Alternativa per Solsona – CUP demanem a l’Ajuntament de Solsona:

  • Que la ciutat esdevingui Ciutat Acollidora i que s’impliqui en el procés de creació de la Xarxa de Municipis Acollidors.
  • Convocar una taula amb grups municipals i entitats per gestionar de la ciutat el repte de ser ciutat acollidora.
  • Que es tingui en compte la moció de la plataforma STOP MARE MORTUM per ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Solsona.