Sobre la visita del conseller d’Educació

— 15 Juny 22

Divendres de la setmana passada el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres càrrecs del departament, va visitar Solsona per inaugurar l’edifici de l’escola El Vinyet.

L’ocasió no va ser desaprofitada per mestres i resta de comunitat educativa de l’escola pública, famílies i ciutadania per manifestar al Conseller les seves reivindicacions en relació al català a l’escola i al recurs SIEI (Suport Intensiu per l’Educació Inclusiva) a les escoles de Solsona, especialment a l’escola del Vinyet, centre al qual recentment se’ls ha comunitat la decisió de suprimir aquest recurs per ubicar-lo a un únic centre educatiu.

Fins ara, a Solsona, es disposava d’una SIEI compartida entre les dues escoles públiques del municipi, Setelsis i el Vinyet, a banda de la SIEI del centre concertat, escola Arrels i de l’Institut públic Francesc Ribalta. No obstant, com es deia, el departament vol suprimir aquest recurs per l’escola del Vinyet.

L’esmentada decisió, a judici del nostre grup municipal, és clarament regressiva, ens encamina cap a l’exclusió i no cap a la inclusió, i totalment segregadora, ja que atempta contra el repartiment equitatiu dels infants NESE i a la lliure elecció de centre.

Per això, el divendres li vam fer saber al Conseller i a la resta de la comitiva que l’acompanyava la nostra opinió i posicionament en relació a aquesta qüestió i altres decisions recents com la llei del català, aprovada la setmana passada pel Parlament de Catalunya amb els vots del PSC, ERC, Junts i el comuns. Una llei que obre les portes al bilingüisme de les escoles catalanes i a la segregació escolar, que imposa un “liberalisme educatiu” que afebleix el català com a llengua de cohesió, que a més no compta amb el consens de la comunitat educativa ni amb el suport social desitjable.

La nostra oposició a les darreres decisions de la Conselleria  la vam fer saber tant a la Sala de Plens de l’Ajuntament en la que, després d’una protesta silenciosa, vam fer arribar al Conseller una carta explicativa de la nostra reivindicació, com al carrer acompanyant a la comunitat educativa de Solsona i resta de ciutadania que es va manifestar.