PRESENTACIÓ DE «TOTS ELS COLORS DEL NEGRE», DE JORDI BORRÀS. Dijous 26 de maig a la Biblioteca de Solsona

— 24 Maig 22

EL fotoperiodista Jordi Borràs presentarà aquest dijous el seu nou llibre Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI. Aquesta obra és el resultat de més de 13 anys de reportatges documentant l’extrema dreta a Catalunya i a diferents països europeus com Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França o Alemanya, entre d’altres. Una crònica viva i vibrant en clau catalana i de dimensió europea, una investigació periodística de primera magnitud, un relat sense ficció de lectura àgil i necessària per entendre l’abast del perill que tenim a sobre.

Borràs ha documentat com ningú l’augment de l’extrema dreta a Catalunya durant els darrers anys. La persecució de la ultradreta i les seves amenaces impunes l’han empès a ampliar el focus amb diversos viatges per Europa —Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França, Alemanya…— per contextualitzar i denunciar com el populisme xenòfob acumula poder tant a casa nostra com arreu del continent. Què els mou, com actuen, què els uneix i què els fa créixer.

La presentació, organitzada per Alternativa per Solsona – CUP, serà el dijous 26 a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Solsona.