La CUP vota a favor dels pressupostos per al 2018 del Consell Comarcal del Solsonès

— 29 Novembre 17

La formació valora que s’augmenti la plantilla, que el Consell passi a gestionar l’abocador i que pugin les partides de Serveis Socials i d’Educació i Transport.

Alternativa per Solsona – CUP vota a favor dels pressupostos del Consell Comarcal, ja que valora positivament diverses mesures que s’hi inclouen. Entre aquestes destaca l’ampliació de la plantilla del Consell Comarcal amb cinc places i mitja, entre les quals destaquen dues persones per al servei d’administració de Serveis Socials, una tècnica de treball social i mitja tècnica d’educació social.

ApS-CUP també remarca que la gestió de l’abocador passa a mans del Consell, un primer pas que podria obrir la porta a una futura gestió pública i s’asseguri, així, una millor gestió dels residus a tota la comarca. Així mateix, la formació destaca que en els comptes del Consell la paga que es devia als treballadors del 2012 ha quedat liquidada i per a l’any vinent es pressuposta el 25 % de la del 2013, complint així els compromisos adquirits.

Pel que fa a les partides, la CUP valora de manera favorable que l’apartat de Serveis Socials registri un increment del 14,51 % respecte del 2017. Així mateix, la formació destaca el pes de l’apartat d’Educació i Transport, que representa el 16,25 % del total. En aquesta línia, la formació subratlla que un dels projectes per a l’any vinent és preparar la licitació dels menjadors escolars. Amb la nova normativa, les AMPA ja no se’n podran fer càrrec i el govern ha mostrat la voluntat d’agrupar en un mateix concurs les escoles grans i les petites. Es tracta d’una mesura que ha de permetre que les escoles que tenen més dificultats puguin continuar oferint el servei de menjador escolar.

La CUP també destaca la pujada d’un 525 % de la partida d’inversions del Centre Sanitari, més de la meitat de la qual es dedicarà a millores d’eficiència energètica, com ara instal·lar llums LED i una caldera nova més eficient, mesures que permetran ajustar les despeses de llum i de combustible.

No obstant, ApS-CUP també posa en evidència diversos aspectes del pressupost amb els quals no està d’acord, com ara que la partida de cultura només representi el 2,07 % del total. La formació considera que és una previsió insuficient i creu que s’hauria de millorar la gestió del museu comarcal. També aposta per

Alternativa per Solsona també critica que els sous que preveuen el pressupostos continuen sent molt elevats. A més, lamenta que no hi hagi resultats sobre el procés participatiu dels pressupostos, tot i que valora positivament l’aposta de l’equip de govern per dur a terme les inversions previstes en aquest procés participatiu.