La CUP organitza dissabte vinent una passejada per Solsona amb perspectiva de gènere

— 15 Gener 19

Sílvia Pagès explicarà com es planteja l’urbanisme des d’una òptica feminista i analitzarà els recorreguts quotidians per la ciutat per detectar-hi els punts conflictius

L’organització política convoca diverses assemblees obertes per elaborar el programa i la primera tractarà sobre urbanisme, mobilitat i habitatge

La CUP, tal com ja va fer ara fa quatre anys, enceta dissabte vinent, dia 19 de gener, un seguit d’assemblees obertes amb l’objectiu de reflexionar sobre diversos temes i transformar les conclusions a què s’arribi en propostes concretes. El programa que l’organització política està preparant per a les eleccions municipals del maig vinent es nodrirà de les idees que sorgeixin durant les assemblees.

La primera assemblea oberta tractarà sobre urbanisme, mobilitat i habitatge, i tindrà lloc dissabte vinent, dia 19, a les cinc de la tarda a la Biblioteca Carles Morató. L’assemblea parteix de la xerrada «Què és l’urbanisme feminista», a càrrec de Sílvia Pagès, arquitecta especialitzada en urbanisme feminista. La ponent explicarà l’urbanisme convencional, que sol ser plantejat per homes blancs amb una posició social i econòmica molt concreta, i el contraposarà amb plantejaments i exemples d’un urbanisme pensat des d’una perspectiva de gènere.

Després de la trobada, Sílvia Pagès farà una passejada per Solsona amb les persones que hagin participat en l’assemblea i les que s’hi vulguin afegir. La idea és seguir recorreguts quotidians i parar atenció en espais concrets i analitzar-los des d’una perspectiva de gènere: carrers foscos, places conflictives, aparcaments, etc.

Durant la caminada pels carrers i places de Solsona, les participants podran explicar com se senten en cada espai pel qual passen, si hi han patit alguna agressió, si s’hi senten segures o si en alguns d’aquests llocs senten por. La ponent explicarà per què hi ha llocs de la ciutat als quals anem i per què n’hi ha d’altres als quals no va mai ningú. La caminada també servirà per a analitzar els problemes i les necessitats que planteja cada espai, i per a mirar de trobar-hi solucions.

D’altra banda, com a novetat respecte de les assemblees obertes de fa quatre anys, durant la setmana prèvia a l’AO ApS-CUP plantejarà a la xarxa dinàmiques —vídeos, articles, missatges, etc.— amb l’objectiu que les persones que assisteixin a l’AO hagin tingut material per a reflexionar sobre la temàtica que es tractarà.

Una altra proposta que la CUP incorpora al procés per a generar el programa polític és una enquesta amb preguntes, que es penjarà al web i que ha de permetre generar debat i reflexió sobre els temes que es tractaran a les assemblees obertes. La podeu consultar en aquest enllaç: https://goo.gl/forms/9zRadoZHJHm8fAJ23.

Després de l’assemblea sobre urbanisme, mobilitat i habitatge, les properes assemblees obertes seran sobre economia i sobiranies (8 de febrer), sobre cultura i educació, sobre sostenibilitat i salut, i sobre persones i entitats.