26 novembre 15

La CUP demana a l’Ajuntament que presenti públicament els pressupostos de 2016

Alternativa per Solsona – CUP votarà a favor d’aprovar el pressupost municipal del 2016 en el ple d’aquest divendres. D’aquesta manera la formació farà un vot de confiança al govern. Tot i això, ApS – CUP demana que de cara a l’any vinent se’ls faciliti la informació dels comptes amb més antelació per tal poder treballar-la a fons i discutir-la amb els diferents regidors. Per altra banda, també reclamen al consistori que augmenti les partides destinades a pressupostos participats. En aquest sentit inviten a l’alcalde a que expliqui de manera pública els pressupostos i respongui als dubtes i qüestions de la ciutadania.

Pel que fa a la resta del ple, ApS – CUP s’ha mostrat contrària a modificar el reglament del Consell d’Infants i Adolescents de Solsona. El motiu d’aquest vot és, segons la formació, que aquesta document no garanteix que el Consell d’Infants i Adolescents sigui un espai de participació i decisió real. Tot i que ApS – CUP va demanar postposar-ne la votació per a poder estudiar millor la normativa i presentar una proposta de millora, el consistori no ho ha acceptat al·legant que això impediria activar el Consell de l’Adolescència.

Finalment, Alternativa per Solsona – CUP es mostra molesta amb la decisió del consistori de no acceptar a tràmit dues mocions a causa de la manca de temps al ple: la primera en suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una llei del sistema educatiu de Catalunya i la segona per canviar les calderes dels edificis públics de Solsona per calderes de biomassa forestal. El grup municipal ja ha avançat que preveuen presentar-les en el ple de gener. En darrer terme, i per temes d’urgència, si que s’ha acceptat a votació una moció per ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís per la catàstrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials d’aquest mes d’octubre.