Ens volem vives. Manifest 25N

— 25 novembre 15

Ja en són moltes les dones assassinades als Països Catalans enguany. Tot i així el nombre de víctimes és irrellevant, ja que tant sols una persona assetjada, violada o assassinada per motius de gènere és motiu suficient per a buscar-ne les causes. I són aquestes causes les que ens demostren que no són morts aïllades, SÓN FEMINICIDIS!

Hem d’acabar amb les falses explicacions dels nostres governs i dels mitjans que redueixen aquestes morts a simples malentesos entre parelles i invisibilitzen així el problema de base de la nostra societat.

El sistema patriarcal al qual estem sotmeses ens invisibilitza, ens menysprea, ens silencia i ens fa sentir insegures amb els nostres propis cossos. Les conductes masclistes que expandeix, generen una discriminació diària que es tradueix en violència vers les dones en tots els àmbits de la nostra vida diària. Estem fartes de que se’ns desvalori i de que es qüestionin les nostres habilitats pel sol fet de ser dones. També estem cansades de veure com el nostre cos és jutjat per sobre del que som com a persones i de veure com aquests judicis afecten cada dia a la salut mental i física de moltes dones. Cansades, també, de tenir por d’anar soles o d’aguantar comentaris desagradables, cansades d’amagar la nostra sexualitat o de ser jutjades per la nostra actitud de lluita davant d’una societat que ens oprimeix. Totes aquestes discriminacions són fruit d’una educació sorgida d’una societat patriarcal que ens educa per gèneres, és a dir, en funció del nostre sexe i que subordina el gènere femení al gènere masculí. D’una societat que té la necessitat intrínseca de considerar sers superiors i inferiors.

Per això diem que no volem ser mitges taronges ni princeses que esperen el seu príncep blau amb sabates de taló i un vestit rosa de la talla 36. Som taronges senceres i dones valentes i lluitadores que se saben valdre per elles mateixes! Hem de trencar amb els rols de gènere imposats i apostar per una coeducació que eduqui en la llibertat individual de cada persona. Cal que acabem amb les actituds paternalistes per aconseguir el ple desenvolupament i l’emancipació del gènere femení. El jovent hem d’acabar amb les violències masclistes dins de les nostres relacions. La gelosia, el control i la dependència no són mostres d’amor, són conductes que asfixien i que esclavitzen la vida aliena a la parella.També forma part de la nostra lluita el desmitificar l’heterosexualitat com el camí correcte. Estima a qui vulguis, com vulguis i quan vulguis! Juntes trenquem amb el mite de l’amor romàntic i construïm relacions lliures i sanes basades en la igualtat i el respecte mutu.

Des de l’Esquerra Independentista del Solsonès apostem pel feminisme com a eina vertebradora d’una societat sense gèneres. No tolerem cap mena d’actitud masclista ni ofensiva. Ni l’alcohol ni la festa són excusa, NO ÉS NO.

Al Solsonès, als Països Catalans i a tot el món ens volem sentir còmodes dins de la nostra pròpia pell. No acceptem les talles antinaturals, els comentaris grossers pel carrer ni la inseguretat de tornar soles a casa a la nit. No necessitem que ningú qüestioni la nostra masculinitat o la nostra feminitat per ser gais o lesbianes ni tampoc ens interessa cap mena d’opinió sobre el nostre físic quan passem davant d’algú. Som com som, i no canviarem la nostra identitat ni el nostre cos.

Des del Solsonès reclamem la construcció d’una societat justa, lliure i igualitària. Demanem que es prengui consciència de qualsevol atac o agressió que se sofreixi o vegi en l’entorn propi per insignificant que pugui semblar perquè és en les petites coses on es troba el verdader fons patriarcal i sexista de la nostra societat. I sobretot demanem que aquests atacs no quedin impunes.

Perquè ens volem vives, amb vides dignes i amb el somriure de la revolta!

Per uns Països Catalans feministes!

Visca la terra i mort al patriarcat!