El pressupost de la programació juvenil de Festa Major només representa el 20% del destinat a concerts i balls

— 28 agost 15

Gairebé la meitat del pressupost la Festa Major de Solsona es dedica a actes musicals, segons dades facilitades pel consistori. Això fa evident la rellevància que té la programació musical durant la festa. No obstant, trobem una gran desigualtat entre les partides destinades als actes destinats als joves i la resta.

El pressupost de la programació juvenil és de 8.200€ i inclou els concerts del dia 8 i 10, la nit de DJs del 9 i el concurs de músics al carrer. Aquesta xifra significa només una cinquena part del total destinat a concerts i balls, 43.050€. El gruix principal de la partida es destina a orquestres i suma un total de 25.535€ (un 60%) entre quatre balls i dos concerts de tarda. La resta de programació es completa amb el concert d’havaneres del dilluns (1.815€) i el concert solidari del SOM (7.500€). Així doncs, només per cada orquestra ja es destina una quantitat major de la que rep Joventut Solsonina per organitzar tres actes.

Des d’Alternativa per Solsona – CUP considerem que aquest repartiment és un greuge pel jovent de la ciutat, que veu com la seva oferta lúdica i festiva és menor en quantitat i qualitat. Per una festa de tothom és imprescindible que l’oferta d’activitats sigui variada i per a tots els públics. Per això demanem a l’Ajuntament que replantegi les partides destinades als diferents actes musicals de la festa i ofereixi una programació tenint en compte diferents gustos i edats. En aquest aspecte considerem que la participació dels solsonins en la preparació de la festa és un factor clau per tal d’aconseguir que aquesta sigui realment com volen els ciutadans.

Pressupost de Festa Major de Solsona 2015 (PDF)

Pressupost de Festa Major de Solsona 2015 (XLS)

Pressupost de Festa Major de Solsona 2014 – Tancament (XLS)