Davant la situació del Consell Comarcal del Solsonès

— 08 juliol 15

Aquestes darreres setmanes des d’Alternativa per Solsona –CUP hem estat en contacte amb ERC per garantir un canvi polític en la governabilitat del Consell Comarcal del Solsonès. Un canvi que per nosaltres no és a favor d’unes sigles o d’unes altres sinó per acabar amb la gestió opaca i plena de males pràctiques amb la que CIU ha gestionat aquesta institució durant anys.

Aquest és el compromís que des d’un inici hem deixat clar des de la nostra organització, i al que seguim compromesos (tant si es en forma de suport a l’investidura de la candidata d’ERC, com si es materialitza amb un possible acord de governabilitat o pacte de govern). La voluntat expressada democràticament en les últimes eleccions municipals demostra que la majoria de la població de la comarca considera necessari aquest canvi.

Volem denunciar que quan el gir polític semblava segur, les pressions i les pràctiques caciquistes fetes per persones de CIU han posat en coma aquesta possibilitat. En aquest cas és destacable l’actuació de l’Andreu Alet, una persona que tenia unes atribucions de caràcter administratiu dins el grup dels Independents –com a representant de l’agrupació d’electors davant la junta electoral -, i que s’ha extralimitat prenent unes decisions polítiques que han condicionat el futur de la comarca.

L’objectiu d’aquestes jugades fetes a l’esquena sembla ser un, evitar que un canvi polític al Consell Comarcal desmunti la xarxa de clientelisme i d’interessos privats que CIU ha anat teixint durant anys de domini de la institució. L’exemple més recent d’això és el blindatge que s’ha fet dels llocs de treball de les persones que ocupen les places de secretari i d’interventor al Consell Comarcal, que APS-CUP va denunciar públicament. Entre aquestes persones destaca la figura del Candi Pujol, conegut i destacat protagonista de tantes accions èticament reprovables en la gestió obscurantista que ha fet CIU del Consell. Nosaltres no entrarem a valorar a fons l’afer intern que ha afectat el grup dels Independents, però volem denunciar que aquesta maniobra s’apropia dels vots de Guixers i d’Olius, obertament partidaris del canvi.

Des d’Alternativa per Solsona – CUP seguirem negociant i apostant pel canvi polític al Consell Comarcal, i que aquest canvi sigui veritable i creïble. Cal acabar amb les pràctiques polítiques caciquistes i la opacitat amb que CIU ha estat governant la comarca, i que es confirmarien una vegada més si mantinguessin el control del Consell, tot i que això significaria un frau democràtic. La majoria de la població volia i vol un canvi, i la CUP lluitarà per que aquest sigui possible!