Comunicat d’Alternativa per Solsona – CUP sobre el cas de la vacunació del gerent del Consell Comarcal

— 23 Gener 21

Respecte a la polèmica de la vacuna al Gerent del Centre Sanitari i del Consell Comarcal, des d’Alternativa per Solsona – CUP volem exposar que:

– L’explicació donada pel Consell Comarcal i el Centre Sanitari excusant-se en un protocol publicat el dia 21 de gener té força llacunes, tenint en compte que la vacunació del Gerent va ser el dia 12. El mateix Argimón va dir, el dia 14 de gener, que no era ètic que els càrrecs públics de menys de 70 anys que es vacunessin. En aquest sentit, creiem que la instrucció del dia 21 ha anat com l’anell al dit al Consell per justificar una negligència comesa 9 dies abans.

– Si, segons diu el Consell, s’ha seguit el protocol, s’ha generat una situació de greuge vers persones treballadores del Consell molt més exposades a contagi i al risc de ser transmissors a persones vulnerables. Aquí hi entra l’ètica personal d’acceptar o no la vacuna per davant de persones en una situació molt més de risc.

– La manera com s’ha gestionat la informació sobre aquest tema des del Consell ha estat completament opaca i vergonyosa. Vivim un moment de gran preocupació i qualsevol situació d’aquest estil pot generar incertesa i enuig. En aquest sentit, la resposta ambigua i de fugida d’estudi que va donar la presidenta Sara Alarcón al ple de dijous passat, quan des de l’oposició es va fer la pregunta sobre el cas de la vacuna, és inacceptable, indigna i diu molt de la talla política d’una persona que ocupa responsabilitats públiques.

– També és del tot criticable el silenci de l’Alcalde de Solsona quan se li ha demanat que es manifesti sobre aquesta qüestió, i la negativa demanar explicacions des del consistori davant d’aquesta situació. Ell es deu a la ciutadania, no al partit, i des de la institució que lidera ha d’exigir al Consell explicacions i responsabilitats, encara que qui el gestiona sigui del mateix color polític que el govern municipal.

– Si no hi havia res a amagar, tal i com defensa el Consell en el seu comunicat, considerem que s’havia d’anar de cara i explicar des del primer dia qui és vacunava. Era la millor manera de deixar les coses clares i tenir la població informada. En moments com aquests, la transparència i la claredat són claus, i en aquest cas no ha estat així. De fet, no és el primer ni el segon cop que des del Consell es gestionen les coses d’aquesta manera.

– Per tot això, exigim a la direcció del Consell Comarcal i del Centre Sanitari que es donin explicacions clares, i amb proves, de com han succeït els fets. En cas que puguin demostrar la seva versió, cal un reconeixement de l’error i unes disculpes a tota la ciutadania per l’opacitat amb què s’ha gestionat. I, en cas que quedi provat que hi ha hagut una negligència, demanem que cadascuna de les parts implicades assumeixi la seva responsabilitat i posi el seu càrrec a disposició del Ple.