ApS-CUP vota “no” als pressupostos municipals del 2017

— 25 novembre 16

La formació al·lega que no se l’ha tingut en compte en l’elaboració dels comptes. A més, reivindiquen que siguin participatius i que incloguin més partides socials.

Alternativa per Solsona – CUP ha votat “no” als pressupostos ja que considera que no s’han consultat ni consensuat amb l’oposició i la ciutadania. Des de la formació lamenten que la documentació els hagi arribat massa tard i amb un format que no és òptim per poder treballar, a més, troben a faltar la contribució de la ciutadania en els comptes a través de partides participades. En aquest sentit, la CUP considera ridícula la partida destinada a participació ciutadana (10.000€, un 0,11% del total), sobretot en un moment en que el consistori està treballant en el nou reglament de participació.

pressupost-2017_area

pressupost-2017_politica

En segon lloc, ApS-CUP reivindica un augment de les partides socials, que només suposen un 3,05% del pressupost total. Consideren insuficients partides com la destinada a la recollida “porta a porta” (12.000€), que només preveu un estudi tècnic, el que fa preveure que la seva implementació no es realitzarà fins el 2018. Tot i això, la formació valora positivament la política de l’Ajuntament per eixugar el deute, o les inversions per eliminar barreres arquitectòniques (50.000€).

pressu_benestar

Per tal d’obtenir més ingressos la CUP es partidària d’augmentar la recaptació. En aquest sentit, la formació ja va presentar una proposta per modificar l’IBI i fer-lo més progressiu. També considera que es poden aplicar criteris de progressivitat sobre altres taxes i reclama que encara no disposa de la informació per treballar-hi tot i haver-la demanat. Pel que fa a la reducció de despeses, ApS-CUP creu que es podrien reduir partides destinades a alcaldia o protocol. A més, la formació veu necessari estudiar si la municipalització de serveis públic (llar d’infants, recollida de residus o neteja viària) podria contribuir a l’estalvi.

Per acabar, Alternativa per Solsona demana al govern una millor difusió dels comptes. La CUP veu insuficient la presentació pública dels pressupostos i que aquests només estiguin disponibles en formats tancats i de manera poc ordenada. Per aquest motiu han elaborat un full de càlcul, que es pot consultar des del seu web, amb els pressupostos organitzats segons diferents conceptes. Aquest document està acompanyat de diferents gràfics per fer més senzilla la lectura dels comptes.

pressu_cultura

pressu_comerc

Pressupostos Municipals Solsona 2017