ApS-CUP vota a favor dels Pressupostos per al 2018

— 24 Novembre 17

L’increment en les partides de participació ciutadana i de salut són clau, així com les propostes d’ApS-CUP que el consistori accepta tirar endavant.

Alternativa per Solsona-CUP ha votat a favor dels Pressupostos de l’Ajuntament de Solsona per al 2018. La formació valora de manera positiva que incloguin una partida participada, així com que la inversió en participació ciutadana hagi pujat el 650 % respecte de l’any passat, la de salut, el 30 %, i la d’acció social, el 0,56 %. La CUP també veu positiu que continuï l’aportació a la Festa Major Jove, que es mantingui la partida destinada a eliminar barreres arquitectòniques i que el consistori mostri la intenció d’engegar el projecte de recollida selectiva porta a porta durant l’any vinent.

D’altra banda, el consistori també ha acceptat incloure dins els comptes diferents propostes ApS-CUP. En aquest sentit es destinaran 10.000 euros a instal·lar cartelleres informatives als diferents barris de la ciutat i 2.000 euros a la campanya contra les agressions sexistes i de gènere. També es dedicarà, en horari parcial, una tècnica de l’Ajuntament a temes de participació ciutadana. Finalment, i seguint un acord del Ple, l’Ajuntament ha acceptat una esmena de la CUP que proposa redactar el projecte de viabilitat per a implantar calderes de biomassa als edificis municipals.

Tot i això, segons ApS-CUP, encara queden qüestions a millorar, com ara estudiar a fons els costos dels serveis municipals per planificar-los i reduir-los, o rebaixar la partida de protocol i alcaldia, una mesura que ja plantejava l’any passat i en la qual la corporació local no ha actuat. En aquest mateix àmbit, la formació continua reivindicant estudia la remuncipalització de serveis públics com l’escola bressol o la recollida de residus, cosa que també permetria reduir la despesa del consistori.