ApS-CUP vertebra un programa polític per a les municipals del 2019 a partir de sis principis: feminisme i gèneres, democràcia directa, sostenibilitat, sobiranies, endreçar la institució i redistribució

— 24 Octubre 18

ApS-CUP vertebra un programa polític per a les municipals del 2019 a partir de sis principis: feminisme i gèneres, democràcia directa, sostenibilitat, sobiranies, endreçar la institució i redistribució

L’Assemblea Oberta que l’organització política va convocar el dia 20 passat dona llum verd als sis eixos a partir dels quals es definiran els projectes i les accions concretes per als propers quatre anys

La CUP, que deixa el debat de la llista per a més endavant, programarà trobades, activitats, assemblees i comitès de treball per desenvolupar cadascun d’aquests punts i donar forma a la proposta electoral

Alternativa per Solsona – CUP va definir, durant l’Assemblea Oberta que va celebrar el dia 20 passat, els sis principis polítics a partir dels quals es vertebrarà el programa que presentarà a les eleccions municipals del maig del 2019: feminisme i gèneres, democràcia directa, sostenibilitat, sobiranies, endreçar la institució i redistribució.

L’organització política, que deixa el debat de la llista per a més endavant, volia parlar de política i valorar quins eixos polítics havien d’inspirar els projectes i les accions concretes que proposarà de dur a terme els propers quatre anys. Durant la trobada, Alternativa per Solsona – CUP va analitzar en què consisteixen aquests pilars polítics essencials:

— Feminisme i gèneres: incorporar la perspectiva de gènere i la mirada feminista a totes les actuacions i les polítiques que impulsa l’Ajuntament de Solsona, per tal d’assolir una ciutat més democràtica, més justa i més respectuosa.

— Democràcia directa: obrir les portes del consistori perquè la comunicació flueixi tant de dins cap a fora com, sobretot, de fora cap a dins, de manera que les ciutadanes puguin decidir de manera directa sobre allò que les afecta (per exemple, mitjançant consultes vinculants).

— Sostenibilitat: impulsar polítiques que assegurin les necessitats de la generació actual sense comprometre les de les generacions futures, i incorporar a les accions municipals el decreixement del consum energètic i material.

— Sobiranies: recuperar la capacitat de prendre decisions que ara estan en mans d’altres poders, d’autogovernar-se en tots els àmbits de la vida: l’educació, la sanitat, l’economia, l’energia, la cultura, l’alimentació, etc., i avançar, així, cap a formes de propietat municipal, cooperativa i comunal.

— Endreçar la institució: adequar els serveis municipals, els procediments administratius i els recursos humans de l’Ajuntament a les necessitats i a les demandes de la ciutadania.

— Redistribució: garantir mecanismes redistributius de la riquesa que garanteixin que totes les persones puguin desenvolupar la seva vida en plenitud.

Així, qualsevol proposta d’ApS-CUP, com ara una intervenció urbanística o la gestió dels serveis municipals, es plantejarà a partir d’aquests sis principis. Per fer-ho, la CUP programarà assembles obertes dedicades a cada eix polític, activitats i trobades relacionades amb cada punt, i comitès de treball enfocats a desenvolupar el programa.

La llista de noms que la CUP presentarà a les municipals serà un dels darrers punts de les sessions de treball, ja que, tal com assenyalen des d’ApS-CUP: «El que és important ara és decidir i explicar què fem i com proposem fer-ho; un cop tinguem això, ja podrem pensar en les persones que faran de portaveus del nostre programa polític a l’Ajuntament».