Alternativa per Solsona – CUP facilitarà l’accés d’ERC a la presidència del Consell però no entrarà a l’equip de govern de l’Ajuntament

— 08 juny 15

Tal com havíem dit durant la campanya electoral, el passat divendres 5 de juny Alternativa per Solsona – CUP va celebrar una assemblea oberta a tota la ciutadania de Solsona per fixar la nostra posició en la governabilitat de les institucions on s’ha obtingut representació. A continuació, recollim les decisions que es van prendre i us exposem les valoracions, fruit del debat entre els assistents, que ens van portar a prendre-les.

En primer lloc, es va donar a conèixer l’oferiment d’Esquerra Republicana de Catalunya per formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament al capdavant de les Regidories de Participació i Comunicació. Agraïm la generositat d’ERC a través de la seva proposta, estesa també al PSC. Valorem positivament, que tot i tenir majoria absoluta al consistori, vulguin comptar amb la nostra col·laboració.

Un cop valorada l’oferta, l’Assemblea va decidir declinar-la. Alternativa per Solsona – CUP opta per encetar una línia de treball constructiva a través de l’aportació de propostes i l’elaboració de projectes per millorar la nostra ciutat sense la necessitat d’ocupar responsabilitat de govern.

Un dels motius que ens porta a prendre aquesta decisió és que veiem de forma prioritària que cal consolidar la nostra presència al carrer, clau per conèixer de primera mà les necessitats de les entitats i la ciutadania i recollir les seves aportacions. A més tenim la necessitat de consolidar el nostre projecte i la voluntat de creixement de la nostra assemblea. Si forméssim part de l’equip de Govern dedicaríem tots els esforços a gestionar les àrees encomanades i descuidaríem aquestes altres tasques.

També es va valorar que si entréssim a formar part de l’equip de govern ens veuríem en clara minoria i la nostra presència no tindria capacitat d’incidir. De la mateixa manera que també es va considerar que davant la proposta de formar part de l’equip de govern, prèviament seria necessari parlar del contingut de les propostes i les polítiques que s’han de desenvolupar durant aquest mandat i no dels càrrecs que es podrien arribar a ocupar.

Respecte a la situació del Consell Comarcal es va explicar la voluntat d’entesa entre ERC i l’Agrupació d’Electors Independents per capgirar l’actual govern de Convergència i Unió, entesa on també s’ha convidat a participar a la CUP.

L’Assemblea considera necessari el canvi al Consell i facilitarà l’accés d’ERC a la seva presidència, atès que és la única alternativa per trencar amb la gestió fins ara opaca i poc propera a les necessitats reals de la ciutadania i dels ajuntaments de la comarca.

La segona prioritat a nivell comarcal és que el canvi de govern impliqui també una nova manera de funcionar de l’ens. Per aquest motiu, des d’Alternativa per Solsona – CUP s’elaborarà durant les properes setmanes un document on es concretin unes mínimes condicions i prioritats respecte el Consell i que se sotmetrà a debat en una nova Assemblea. Aquestes propostes es faran arribar a ERC i els Independents i serviran com a base de possibles negociacions en el cas que es decideixi ocupar algun càrrec dins de l’equip de govern.