Notícies

 • 05 setembre 17

  D’honors i homenatges per la Festa Major

  ApS-CUP valora negativament l’homenatge a Ramon Llumà durant la Festa Major, així com la presència del bisbe en els actes populars.

 • 06 juliol 17

  Per la municipalització de l’escola bressol

  Massa vegades, els diversos grups municipals han titllat a Alternativa per Solsona – CUP de defensar posicionaments irresponsables, utòpics o fins i tot sectaris (com va fer el mateix PDeCat en el darrer Ple).

 • 29 maig 17

  Què va votar ApS-CUP al Ple de maig?

  Des d’Alternativa per Solsona – CUP volem argumentar el sentit del nostre vot en els 3 punts que van provocar més tensió durant el darrer Ple: la moció sobre les paraules homòfobes del bisbe, la medalla a Manelet Casserras i la plaça Ramon Llumà.

 • 25 maig 17

  ApS-CUP proposa una moció de rebuig a les declaracions del bisbe

  La CUP proposa presentar al Ple de divendres una moció de rebuig a les declaracions homòfobes de Xavier Novell. Segons ApS-CUP, les paraules del bisbe suposen una discriminació per causa de l’orientació sexual i ofenen greument als ciutadans i ciutadanes.

 • 29 març 17

  No hem dit “falsedats” sobre la compra del Camp del Serra

  El passat divendres, en una roda de premsa per donar explicacions sobre la compra del Camp del Serra, l’Alcalde de Solsona va declarar que estava “especialment decebut amb les acusacions de la CUP” afegint que “Si es vol ser un partit honest, el primer pas és no dir falsedats”. Després de llegir aquestes declaracions vam […]

 • 28 març 17

  ApS-CUP demana fer una auditoria a la Mancomunitat d’Aigües

  Alternativa per Solsona portarà al ple d’aquest divendres una moció en la que demana realitzar una auditoria tècnica, legal i econòmica de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès (MAAS) i de l’empresa Aigües del Cardener SA.

 • 22 març 17

  La compra del Camp del Serra

  La CUP destaca que els gairebé 5 milions d’euros de deute condonats en l’operació corren a càrrec del rescat bancari.

 • 20 març 17

  ApS-CUP presenta propostes i reflexions per millorar la Festa Major

  La formació entén que la principal festa de la ciutat ha de ser una celebració ​inclusiva, democràtica, popular i pensada per a tothom​.

 • 06 març 17

  ApS-CUP presenta un mapa de barreres arquitectòniques

  Alternativa per Solsona – CUP ha presentat al consistori un informe on es recullen més de 100 barreres arquitectòniques detectades als carrers de Solsona.

 • 01 febrer 17

  La CUP presenta propostes per millorar el reglament de participació

  Alternativa per Solsona-CUP ha presentar un total de 29 esmenes i propostes al reglament de participació presentat per l’Ajuntament. En una reunió, el grup municipal d’ApS-CUP va traslladar a l’Alcalde i el Regidor de participació diverses idees per tal d’enriquir el document definit per l’equip de govern, entre les que destaca la regulació dels pressupostos […]

 • 28 novembre 16

  La CUP s’absté en els pressupostos Consell Comarcal del 2017

  La formació considera que els comptes venen determinats en gran part per subvencions finalistes i lamenta que només hagi disposat d’una setmana per debatre’ls.

 • 25 novembre 16

  ApS-CUP vota “no” als pressupostos municipals del 2017

  La formació al·lega que no se l’ha tingut en compte en l’elaboració dels comptes. A més, reivindiquen que siguin participatius i que incloguin més partides socials.

 • 24 novembre 16

  La CUP en contra de la presència de militars a Castellar de la Ribera

  Alternativa per Solsona – CUP mostra el seu rebuig a la presència de militars a Castellar de la Ribera.

 • 31 octubre 16

  ApS-CUP organitza una xerrada sobre el «porta a porta»

  Alternativa per Solsona – CUP organitza un debat sobre el sistema de recollida selectiva «porta a porta» amb l’objectiu de conèixer l’experiència d’altres municipis i valorar-ne la implantació a Solsona. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Carles Morató el proper dijous 3 de novembre, i comptarà amb la participació de Josep Casafont –regidor de Medi […]

 • 17 octubre 16

  ApS-CUP organitza una caminada per detectar barreres arquitectòniques

  Alternativa per Solsona-CUP organitza aquest dissabte (16h, Font de Canaletes) una caminada amb l’objectiu de marcar al mapa les barreres arquitectòniques de la ciutat. L’activitat es realitzarà per grups i cada un se li assignarà una zona i un mapa perquè pugui anotar les barreres que trobi.

 • 02 setembre 16

  Per una conciliació del descans i la cultura

  Des d’Alternativa per Solsona – CUP creiem que la polèmica creada sobre les molèsties originades per actuacions musicals i el suposat veto a artistes ha pres un to excessivament personal que no n’afavoreix la discussió.

 • 02 agost 16

  Sobre el futur de Solsona FM

  La proposta de conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Solsona i Apunts Gràfics SL per la gestió de la programació de Solsona FM no ha prosperat. Des d’Alternativa per Solsona-CUP expliquem com ha anat i perquè creiem que no era una bona proposta, ni en el fons ni en les formes.

 • 31 maig 16

  Per què l’Ajuntament no ha de participar en la processó de Corpus?

  El passat divendres vam presentar una moció al Ple de l’Ajuntament que tenia per objecte demanar que la Corporació municipal, representada per alcalde i regidors, no participés en la processó de Corpus i ens agradaria explicar els arguments que ens porten a defensar aquesta posició.

 • 18 maig 16

  60 projectes per transformar Solsona

  De què serveixen els programes electorals després de les eleccions? Es poden complir les propostes de campanya des de l’oposició? Des d’Alternativa per Solsona – CUP entenem que el programa amb què ens vam presentar a les eleccions no és només una eina per aconseguir vots, sinó que ha de servir de guia en el […]

 • 30 març 16

  Alternativa per Solsona – CUP fa balanç i presenta projecte polític

  Alternativa per Solsona – CUP convoca una assemblea oberta a tota la ciutadania per fer balanç de l’acció politica portada a terme aquest primer any i presentar el projecte polític 2016-2019 de la formació.